Uravstemming i staten. Stort ja-flertall i statlig tariffoppgjør

Utskrift

92,5 prosent stemte ja i uravstemningen i det statlige tariffoppgjøret. Dermed er årets hovedtariffoppgjør avsluttet med et klart ja til resultatet.

Det var 41 prosent av Unios medlemmer i staten som deltok i avstemningen. Når antall deltakere er under 2/3-deler, er resultatet kun rådgivende for forhandlingsutvalget. Utvalget satte dermed mandag et formelt punktum for oppgjøret ved å stadfeste sitt ja til resultatet fra forhandlingslutt i mai.

– Selvfølgelig skulle vi ønsket at flere benyttet muligheten til å delta i demokratiet ved at de stemte. Men av dem som har avgitt stemme, innebærer 92,5 prosent ja-stemmer en svært sterk støtte til resultatet, sier forhandlingsleder i Unio på det statlige tariffområdet, Arne Johannessen.

Han understreker at resultatet innebærer at medlemmene er fornøyd med profilen i oppgjøret, og at man fikk på plass både et stort generelt tillegg, penger til sentralt justeringsoppgjør og lokale forhandlinger.

– Hovedtariffoppgjøret er dermed avsluttet. Men det er fortsatt store lønnsutfordringer i staten. Innenfor en del grupper er det for eksempel store rekrutteringsutfordringer. Skal staten ha mulighet til å rekruttere og ikke minst beholde arbeidstakere, må den snart innse at det er nødvendig å bruke lønn som virkemiddel, avslutter Johannessen.